Om livet på gården......

Midnattskalven

Vid midnatt mitt under mitt välbehövliga sovpass väcks jag av avgrundsvrål från ladugården. Med en liten suck letar jag mej upp ur sängvärmen och ut i 14 graders kyla. Timotej har precis ploppat ut en fin liten kvigkalv i gödselrännan. Hon vrålar varenda gång hon ska kalva och håller på i ett dygn efter. Hela världen ska minsann veta att här har det kommit ett nytt litet liv. Tjuren sjunger glatt med han också och hästarna himlar med ögonen och kan inte sova. Anders kommer in med halm, han har tre tackor i fårhuset som håller på att lamma. Total kaos..... Timotej och lilla Salvia får flytta över till en box för att få lite lugn och ro med varann. Har ni prövat att lyfta en nyfödd liten kalv. Hal som en ål och helt indränkt i en sörja av blod, gödsel, slem och fostervatten. Ganska tung och en hel massa trassliga ben. Det är inte det lättaste. Jag lyckas bli ungefär likadan själv. Anders kan flytta vad som helst utan att bli nerkletad men inte jag. Jag tror det har med min modersinstinkt att göra. Alla små ska bäras tätt intill som en liten bebis. Ett par timmar senare är ordningen återställd och 8 nya lamm har anlänt. Vi går in och fyller sängen med varmvattenflaskor och katter och dricker te och läser Country Living tills det är dags för nästa koll en timme senare.  Det blir en hård och kall natt med ca 2 timmars sömn totalt och tre lamm i kuvösen i pannrummet. De får nymjölkad spenvarm råmjölk till frukost. På morgonen när alla fått mat unnar jag mej en stunds kel med den bedårande lilla fjällkvigan. Hon är helt ljuvlig.....tiden rinner iväg så jag nästan glömmer få iväg Rasmus i tid till skolan. En härlig, strålande vinterdag har börjat och de tre kuvöslammen är pigga nog att flytta ut igen.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Carin Germundsson | Svar 15.02.2012 22.05

Trevlig dagbok, det här. Man känner igen sig. Prata på!

britt karlsson | Svar 13.02.2012 18.51

Okej ser fram emot besök av alla små nya nykomlingar hahaha så man får lära känna dem också!!!

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

12.11 | 06:55

Hej
Tusen tack.
Decemberäventyret hittar du bland annat på adlibris, bara sök på namnet eller på Karin Linderoth. Ha en riktigt fin höst
Varma hälsningar Karin

...
10.11 | 19:35

Jättefina bilder, köpte julkort på julmarknaden i Huseby och där hade du en bok som du sa man kan köpa på nätet. Jag hittar inte den, handlar om olika landskap.

...
12.04 | 12:59

hej!
Går tyvärr inte att få upp denna sida för att beställa boken.
Hälsningar
Jan Jeppsson

...
31.03 | 16:03

Jättefin hemsida. Trevligt skriven och underbara bilder.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS